1. Primul si cel mai mare secret din orice bucatarie din lumea asta este sa GATITI CU GUST. Degeaba mancarea are un aspect frumos, de stele Michelin sau te miri ce, daca nu are gust. Sunt convins ca oricare dintre voi daca gusta o mancare si nu ii place, nu o mananca, indiferent cum arata.
2. Trebuie sa stiti un lucru foarte important, carnea de pui este foarte
daunatoare daca se consuma cruda. Contine foarte multe bacterii si
microbi, de aceea este foarte indicat sa nu spalam carnea de pui sa nu
umplem bucataria de bacterii. Cand lucram cu pui trebuie tot timpul sa
ne spalam pe maini si sa curatam tocatorul cu apa si detergent foarte
bine. Carnii de pui ii este suficient tratamentul termic pentru a fi
Safe de mancat. De aia trebuie avut grija sa nu consumam carne de pui
negatita corespunzator. Ne putem imbolnavi destul de grav.
3. Sfat,
ciupercile nu se spala si nu se curata pielea de pe ele. O mare parte
din aroma se afla in pielita. Ciupercile sunt buretele naturii, cresc in
medii umede, si dupa cum stie toata lumea, apar dupa ploaie. Deci le
place apa. Drept prin urmare absorb o mare cantitate de apa daca sunt
tinute in apa la spalat. Daca se umfla de apa isi pierd din aroma si nu
mai sunt asa de placut de gatit iar gustul nu va mai fi cel autentic de
ciupearca. Daca este absolut necesar sa le curatam de pamant sau
altceva, foarte scurt sub apa sau le stergem cu o carpa umeda.
4. Orice
aliment cand este supus unui tratament termic de gatire, dupa ce il
scoatem din tigaie sau oala, el mai continua sa se gateasca, deci
atentie la acest aspect.
5. Cum
stim ca uleiul este gata? Va propun 3 variante, una si cea mai simpla
este sa introducem coada de la lingura de lemn in ulei iar daca incepe
sa faca bule in jurul ei atunci uleiul este incins, a doua varianta este
sa aruncam in ulei putina faina, la fel daca incepe sa sfaraie si face
bulbuci atunci uleiul este gata de treaba si a treia varianta este sa
folosim un termometru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu