Tips, Tricks and Secrets in bucatarie

1. Primul si cel mai mare secret din orice bucatarie din lumea asta este sa GATITI CU GUST. Degeaba mancarea are un aspect frumos, de stele Michelin sau te miri ce, daca nu are gust. Sunt convins ca oricare dintre voi daca gusta o mancare si nu ii place, nu o mananca, indiferent cum arata.
2. Trebuie sa stiti un lucru foarte important, carnea de pui este foarte daunatoare daca se consuma cruda. Contine foarte multe bacterii si microbi, de aceea este foarte indicat sa nu spalam carnea de pui sa nu umplem bucataria de bacterii. Cand lucram cu pui trebuie tot timpul sa ne spalam pe maini si sa curatam tocatorul cu apa si detergent foarte bine. Carnii de pui ii este suficient tratamentul termic pentru a fi Safe de mancat. De aia trebuie avut grija sa nu consumam carne de pui negatita corespunzator. Ne putem imbolnavi destul de grav.
3. Sfat, ciupercile nu se spala si nu se curata pielea de pe ele. O mare parte din aroma se afla in pielita. Ciupercile sunt buretele naturii, cresc in medii umede, si dupa cum stie toata lumea, apar dupa ploaie. Deci le place apa. Drept prin urmare absorb o mare cantitate de apa daca sunt tinute in apa la spalat. Daca se umfla de apa isi pierd din aroma si nu mai sunt asa de placut de gatit iar gustul nu va mai fi cel autentic de ciupearca. Daca este absolut necesar sa le curatam de pamant sau altceva, foarte scurt sub apa sau le stergem cu o carpa umeda.
4. Orice aliment cand este supus unui tratament termic de gatire, dupa ce il scoatem din tigaie sau oala, el mai continua sa se gateasca, deci atentie la acest aspect.
5.  Cum stim ca uleiul este gata? Va propun 3 variante, una si cea mai simpla este sa introducem coada de la lingura de lemn in ulei iar daca incepe sa faca bule in jurul ei atunci uleiul este incins, a doua varianta este sa aruncam in ulei putina faina, la fel daca incepe sa sfaraie si face bulbuci atunci uleiul este gata de treaba si a treia varianta este sa folosim un termometru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu